FC Spartak Trnava zvíťazil nad MFK Skalica 2:0 v 16. kole

03.12.2023 Celý región

Trnava 3. decembra (TASR) - Spartak Trnava zvíťazil v 16. kole Niké ligy nad Skalicou 2:0. Červenočierni mali v zápase veľa šancí, dlho si však nepotykali s koncovkou. Viacero dobrých príležitostí spálil hlavne trnavský hrotový útočník Ďuriš.

Domácu smolu prelomil v 58. minúte Zeljkovič. Po centri Daniela z pravej strany sa hlavou oprel do lopty a trafil presne do šibenice. V nadstavenom čase po kontre vnikol do šestnástky Djuričin a strelou po zemi prekonal brankára Junasa druhýkrát, čím spečatil trnavské víťazstvo aj dobrý výkon tímu. "Andeli" si po výhre upevnili tretiu priečku tabuľky, pred štvrtou Podbrezovou majú štvorbodový náskok.

16. kolo Niké ligy:

FC Spartak Trnava - MFK Skalica 2:0 (0:0)
Góly: 58. Zeljkovič, 90.+1 Djuričin. Rozhodovali: Ruc - Poláček, Pacák, ŽK: Ďuriš - Vlasko, Hollý, Gaži, 2602 divákov.

Spartak: Takáč - Šulek, Koštrna, Kóša, Mikovič - Zeljkovič - Azango (77. Ofori), Bernát (70. Bukata), Paur (80. Procházka), Daniel - Ďuriš (80. Djuričin)

Skalica: Junas - Matejov, Ranko, Podhorin, Rudzan - Hollý (63. Mášik), Nagy - Morong (80. Špehar), Vlasko (70. Smékal), Gaži (63. Alves) - Sobczyk (70. Haša)

hlasy po zápas:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "So Skalicou máme vždy ťažké zápasy, sú dobre organizovaní, nedarí sa nám s nimi streliť rýchly gól, ktorý by otvoril hru a tak to bolo aj dnes. Potrebovali sme byť trpezliví. Som spokojný, že chalani aj po štvrtkovom zápase vysoko napádali, boli sme dobre pohybliví a kombinácie vyzerali solídne, len sme to v prvom polčase vo finálnej fáze nevedeli doklepnúť. To sa nám podarilo v druhom polčase. Pomohol nám prvý gól, škoda, že sme nepridali druhý skôr, priniesol by ešte väčší pokoj do mužstva. S výsledkom sme spokojní, hru sme mali celý zápas pod kontrolou a zaslúžene sme vyhrali."

Pavol Majerník, tréner Skalice: "Budem veľmi stručný, dnes z našej strany nie je čo hodnotiť, podali sme veľmi zlý výkon, Trnava bola vo všetkých herných činnostiach o triedu lepšia a zaslúžene zvíťazila."
 
 

Slovan remizoval s Ružomberkom 2:2 a nenatiahol víťaznú sériu

Bratislava 3. decembra (TASR) - Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali v nedeľňajšom zápase 16. kola Niké ligy s MFK Ružomberok 2:2. Úradujúci majster nenatiahol sériu ligových triumfov na jedenásť a jeho náskok na čele tabuľky pred MŠK Žilina sa po víkende zmenšil na štyri body. Ružomberok figuruje na 8. mieste a na účasť v hornej šestke stráca osem bodov.


Hostia sa na Tehelnom poli ukazovali v prvom polčase v sympatickom svetle. V 25. minúte ich poslal do vedenia Múdry a hoci o chvíľu vyrovnal Tolič, do prestávky naklonil misky váh na stranu Liptákov prudkou strelou Chrien. Po prestávke existovalo na trávniku len jedno mužstvo. Slovan mal po prestriedaní prevahu, no podarilo sa mu už len vyrovnať zásluhou striedajúceho Strelca.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:2 (1:2)
Góly: 31. Tolič, 58. Strelec - 25. Múdry, 38. Chrien, ŽK: Tolič - Zsigmund, Šefčík, Luterán. Rozhodovali: Micheľ - Štrbo, Bednár, 2329 divákov.

Slovan: Borjan - Pauschek, Bajrič (74. Kašia), Wimmer, Lovat (85. Zmrhal) - Kankava, Tolič (90. Zuberu), Kucka - Čavrič, Malik (46. Strelec), Marcelli (46. Barseghjan)

Ružomberok: Frühwald - Luterán, Malý, Maslo, Gabriel, Selecký - Lavrinčík, Zsigmund, Múdry (83. Chobot) - Hladík (61. Šefčík), Chrien (69. Boďa)


Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Pre nás je to strata bodov, ale mužstvu nemám čo vyčítať. Netrafil som sa dnes do zostavy, neboli sme v prvom polčase silní v ofenzíve. Dostali sme dva lacné góly a súper si za rozumnú taktiku bod zrejme zaslúžil. Ťažko sa dobýjala jeho defenzíva. Chceli sme to v druhom polčase otočiť, prišli Barseghjan a Strelec, ale boli tam len pološance. Každá séria sa raz skončí, naša sa skončila dnes. Verím, že keď si mužstvo oddýchne, bude úspešné v zostávajúcich zápasoch jesennej časti."

Ondřej Smetana, tréner Ružomberka: "Chceli sme Slovanu uchmatnúť nejaké body a tomu sme prispôsobili taktiku. Jediná cesta bola dobre organizovaná defenzíva. Sme v situácii, že chceme začať zbierať body. Nemohli sme si to rozdať so Slovanom v ofenzíve, naivný futbal by mohol znamenať výprask. Chalani to odmakali, musím ich pochváliť za výkon najmä v obrane."
 

Vyberte región